Բաժիններ՝

Հաց՝ առանց ալյուրի, հնդկաձավարով, ընկույզով և արևածաղկի սերմերով. օրվա համեղ սկիզբը

Բաղադրիչներ

1. Հնդկաձավար – 1 բաժակ
2. Ձու – 4 հատ
3. Վարսակի ալյուր – 0.5 բաժակ
4. Ընկույզ (գետնանուշի և ընկույզի խառնուրդ) – 1 բաժակ
5. Դդմի սերմեր – 1 բաժակ
6. Արևածաղկի սերմեր – 1 բաժակ
7. Քնջութի սերմեր – 0.5 բաժակ
8. Կտավատի սերմեր – 0.5 բաժակ
9. Մեղր – 1 ճ/գ
10. Աղ – 0.5 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Հնդկաձավարը թրջել և թողնել մեկ գիշեր: Առավոտյան ջուրը թափել:

Կարդացեք նաև

2. Հնդկաձավարը խառնել վարսակի ալյուրի, սերմերի և ընկույզների հետ, ավելացնել մեղրն ու աղը:

3. Հերթականությամբ ավելացնել ձվերը, խառնել:

4. Ստացված զանգվածը լնցել կաղապարի մեջ, ծածկել փայլաթիթեղով:

5. Հացը թխել մեկ ժամ, 160 աստիճան ջեռոցում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս