Բաժիններ՝

Իտալական ամենահամեղ աղանդերներից մեկը. սրճային Պանա-կոտտա

Բաղադրիչներ

1. Լուծվող սուրճ – 2 թ/գ
2. Դեղնուց – 1 հատ
3. Կաթ – 150 մլ
4. Թթվասեր 15% (սերուցք 33%) – 180 մլ
5. Շաքարավազ – 4 թ/գ
6. Ժելատին – 20 գ
7. Վանիլին – 1 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Ժելատինը թրջել 1 ճ/գ ջրով:

Կարդացեք նաև

2. Կաթը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել սուրճը և եռացնել:

3. Դեղնուցը և շաքարավազը հարել, ավելացնել տաք կաթը:

4. Զանգվածը դնել ցածր կրակի վրա, անընդհատ խառնելով՝ հասցնել եռման:

5. Խտացած խառնուրդը վերցնել կրակից, ավելացնել ժելատինը: Սառեցնել:

6. Սառած զանգվածին թթվասեր ավելացնել, խառնել և լցնել կաղապարների մեջ:

7. Պանա-կոտտաները դնել սառնարանը՝ մինչև պնդանան:

8. Աղանդերը հանել կաղապարից՝ կես րոպե այն դնելով տաք ջրի մեջ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս