Բաժիններ՝

Մսագնդիկներ՝ տոմատի սոուսի մեջ

Բաղադրիչները՝

  • 600 գ մսի խճողակի խառնուրդ՝ ձեր ճաշակով (տավարի, հավի, հնդուհավի, գառան ու խոզի)
  • 2 ձու
  • 200 գ չորահաց՝ առանց կեղևի
  • 1 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 1 լիտր տրորած լոլիկ (տոմատի պյուրե)
  • 100 մլ կաթ
  • 1-2 պճեղ սխտոր
  • 2 ճյուղ մաղադանոս
  • 1 կույտ քերած պարմեզան պանիր
  • 3 ճ/գ ձիթապտղի ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

Չորահացը փշրեք, կաթը լցրեք վրան, 10 րոպե թողեք կաթի մեջ:

Սխտորը մանրացրեք, մաղադանոսի տերևները մանր կտրատեք ու ձվի, պարմեզան պանրի հետ լցրեք մսի խճողակի վրա: Հացը հանեք կաթի միջից, քամեք, ավելացրեք խճողակին և ինչպես հարկն է՝ հունցեք:

Կարդացեք նաև

Ձեռքերն անընդհատ տաք ջրի մեջ մտցնելով՝ մսի խճողակից ընկույզի մեծության գնդիկներ պատրաստեք:

Մաքրեք ու մանր կտրատեք սոխը և ձիթապտղի ձեթով տապակեք մինչև փափկելը: Ավելացրեք տրորած լոլիկն ու կես բաժակ ջուր:

Երբ սոուսը պնդանա, ավելացրեք մսագնդիկները, կրակն ուժեղացրեք, կափարիչը փակեք ու 45-60 րոպե շոգեխաշեք՝ անընդհատ հետևելով, որ դրանք չվառվեն ու կաթսայի հատակին չկպչեն:

Տեսանյութեր

Լրահոս