Բաժիններ՝

«Ֆաթիմայի մատներ» կամ կարտոֆիլով ռուլետներ

Բաղադրիչները՝

  • 400 գ ֆիլո խմոր
  • 500 գ կարտոֆիլ
  • 1 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 1 պճեղ սխտոր
  • 2 ճյուղ կանաչ սոխ
  • 2 ճյուղ մաղադանոս
  • կես կիտրոնի կեղև
  • 1 թ/գ խարիսա համեմունք (տես՝ խորհուրդը)
  • ձիթապտղի ձեթ
  • աղ
  • կարագ՝ տապակին քսելու համար

Պատրաստման եղանակը

Կարտոֆիլը և սոխը քառակուսաձև կտրատեք և ձիթապտղի ձեթի մեջ միջին ուժգնության կրակի վրա 5 րոպե տապակեք: Ապա 1/2 բաժակ եռացրած ջուր լցրեք վրան, կափարիչը փակեք, թույլ կրակի վրա 20 րոպե շոգեխաշեք:

Այնուհետև ավելացրեք ճզմած սխտորը, և շարունակեք 5 րոպե շոգեխաշել, ապա պատառաքաղով տրորեք։ Վերցրեք կրակի վրայից:

Կարդացեք նաև

Մանր քերիչով անցկացրեք կիտրոնի կեղևը, կանաչ սոխն ու մաղադանոսը մանր կտրատեք, ավելացրեք ստացված զանգվածին, ապա ավելացրեք խարիսան, աղն ու պղպեղը: Թողեք միջուկը հովանա:

Ֆիլո խմորը 12-15 սմ կողմերով քառակուսաձև կտրատեք, 3-4 քառակուսի մեկը մյուսի վրա դրեք՝ յուրաքանչյուր շերտին ձիթապտղի ձեթ քսելով: Այն խմորը, որով դեռ չեք աշխատում, ինչպես նաև պատրաստի ռուլետները դրեք խոնավ կտորի տակ, որպեսզի չչորանա:

Բազմաշերտ քառակուսիների ամեն շերտի վրա 1-2 ճ/գ միջուկ դրեք, ապա ռուլետի ձևով ոլորեք: Նույնն արեք մյուս քառակուսիների հետ:

Խորը կաթսայի մեջ միջին ուժգնության կրակի վրա լավ տաքացրեք կարագը: Մաս-մաս տապակեք ռուլետները, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Պատրաստի ռուլետները  դրեք անձեռոցիկների վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի:

«Ֆաթիմայի մատները» մատուցեք տաք վիճակում:

Խորհուրդ: Խարիսան չիլի պղպեղով, սխտորով, զիրայով և ձիթապտղի ձեթով խիտ, կծու սոուս է: Դուք կարող եք այն տանը պատրաստել. պարզապես պետք է մանրացնեք բաղադրիչներն ու իրար խառնեք, կամ էլ կարող եք այն փոխարինել ոչ այնքան աղի, կծու աջիկայով:

«Ֆաթիմայի մատների» բուսական միջուկը կարող եք փոխարինել մսայինով: Դրա համար անհրաժեշտ է տապակած սոխին ավելացնել 200 գ ոչխարի միս, աղացած զիրա և համեմի սերմ, ապա 300 գ կարտոֆիլ, ինչից հետո ռուլետները շարունակեք պատրաստել՝ ըստ բաղադրատոմսի:

Տեսանյութեր

Լրահոս