Նռան հատիկներով, ավոկադոյով և ձվով աղցան
Բաղադրիչները՝
- 3 հասած ավոկադո
- 3 ձու
- 1 հասած նուռ
- 2 ճյուղ կանաչ սոխ
- 2-3 ճյուղ անանուխ
- 1 կիտրոնի հյութ
Սոուսի համար
- 3 ճ/գ խնձորի քացախ
- 1 նարնջի հյութ
- 1 թ/գ բաց գույնի մեղր
- 3 ճ/գ ձիթապտղի ձեթ
- աղ, աղացած սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Ձվերը 9 րոպե խաշեք, վրան անմիջապես սառը ջուր լցրեք ու մաքրեք:
Նռան հատիկները առանձնացրեք ու լցրեք թասի մեջ:
Պատրաստեք սոուսը: Պնակի մեջ խառնեք քացախը, նարնջի հյութը, մեղրը, աղն ու պղպեղը: Հարեք՝ կաթիլ-կաթիլ ավելացնելով ձեթը, մինչև սոուսը խտանա:
Ավոկադոն 2 մասի բաժանեք, կորիզը հանեք, կլպեք: Բարակ ու երկարավուն կտրատեք:
Յուրաքանչյուր ափսեի մեջ հովհարի ձևով տեղադրեք կտրտած ավոկադոն և վրան կիտրոնի հյութ ցողեք, որպեսզի չսևանա:
Ձվերը խոշոր կտորներով կտրատեք, մանր կտրատեք կանաչ սոխը: Ավոկադոյով ափսեների մեջ տեղադրեք կտրտած ձվերը, սոխն ու նռան հատիկները, վրան լցրեք սոուսը:
Աղցանը զարդարեք կտրտած անանուխով ու մատուցեք: