Բաժիններ՝

Նռան հատիկներով, ավոկադոյով և ձվով աղցան

Բաղադրիչները՝

  • 3 հասած ավոկադո
  • 3 ձու
  • 1 հասած նուռ
  • 2 ճյուղ կանաչ սոխ
  • 2-3 ճյուղ անանուխ
  • 1 կիտրոնի հյութ

Սոուսի համար

  • 3 ճ/գ խնձորի քացախ
  • 1 նարնջի հյութ
  • 1 թ/գ բաց գույնի մեղր
  • 3 ճ/գ ձիթապտղի ձեթ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Ձվերը 9 րոպե խաշեք, վրան անմիջապես սառը ջուր լցրեք ու մաքրեք:

Կարդացեք նաև

Նռան հատիկները առանձնացրեք ու լցրեք թասի մեջ:

Պատրաստեք սոուսը: Պնակի մեջ խառնեք քացախը, նարնջի հյութը, մեղրը, աղն ու պղպեղը: Հարեք՝ կաթիլ-կաթիլ ավելացնելով ձեթը, մինչև սոուսը խտանա:

Ավոկադոն 2 մասի բաժանեք, կորիզը հանեք, կլպեք: Բարակ ու երկարավուն կտրատեք:

Յուրաքանչյուր ափսեի մեջ հովհարի ձևով տեղադրեք կտրտած ավոկադոն և վրան կիտրոնի հյութ ցողեք, որպեսզի չսևանա:

Ձվերը խոշոր կտորներով կտրատեք, մանր կտրատեք կանաչ սոխը: Ավոկադոյով ափսեների մեջ տեղադրեք կտրտած ձվերը, սոխն ու նռան հատիկները, վրան լցրեք սոուսը:

Աղցանը զարդարեք կտրտած անանուխով ու մատուցեք:

Տեսանյութեր

Լրահոս