Բաժիններ՝

Վիրաբույժը բացահայտել է ալկոհոլի չարաշահման ոչ բացահայտ վնասը

Ալկոհոլ խմելուց հետո օրգանիզմում խախտվում են գլյուկոզայի արտադրության և ընկալման պրոցեսները, NEWS.ru-ին հայտնել է վիրաբույժ Ալեքսանդր Ումնովը։

Նրա խոսքով, դրա համար էլ առավոտյան խնջույքից հետո քաղցր բան ես ուզում։

«Գլյուկոզա ստանալն ավելի հեշտ է յուղոտ և մեգա-քաղցր մթերքներից, ուստի ցանկանում եք հենց այդպիսի սնունդ՝ տորթ կամ հավի դոշիրակ։ Նման ապրանքները պարունակում են արագ ածխաջրեր, որոնք շատ արագ քայքայվում են՝ ի տարբերություն բրնձի շիլաների։ Դրանք հայտնվում են արյան հոսքի մեջ և ներծծվում ուղեղի կողմից: Նաև գլյուկոզայի պակասի պատճառով ակտիվանում է լիպոլիզը, այսինքն՝ ճարպի վերածումը գլյուկոզայի, և դրա պատճառով հինգ կոտլետներով բուրգերն ավելի հեշտ է դառնում: մարսել խմելուց հետո, քան սովորական օրերին»,- բացատրել է բժիշկը։

Բացի այդ, օրգանիզմում մնում է էթիլային սպիրտի չօգտագործված քայքայման արտադրանքի պատշաճ քանակություն: Դրանք ուժեղ գլխացավեր և մկանային ցավեր են առաջացնում։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս