Կարկանդակ «Պանուն»
Բաղադրիչները՝
- 300 գ ալյուր
- 20 գ թարմ փխրեցուցիչ
- 2/3 բաժակ շաքարավազ
- 150 գ կարագ
- 4 ձվի դեղնուց
- 100 գ չամիչ
- 30 գ ցուկատ նարնջի կեղևից
- 20 գ ցուկատ կիտրոնի կեղևից
- 2 կիտրոնի կեղև
- աղ
Պատրաստման եղանակը
Կարագը փափկացրեք: Փխրեցուցիչը բացեք 1/2 բաժակ տաք ջրի մեջ: Ավելացրեք 2-3 ճ.գ. ալյուր ու թթխմոր հունցեք: Ծածկեք այն կերակրի թաղանթով և 30 րոպե թողեք տաք տեղում:
Չամիչը 15 րոպե թրջեք տաք ջրի մեջ, ապա լցրեք ցանցի մեջ, չորացրեք: Մանր խորանարդների ձևով կտրատեք ցուկատները: Կիտրոնի կեղևը մանրացրեք:
Թթխմորի մեջ ավելացրեք մնացած ալյուրը, շաքարավազը, դեղնուցները, մի փոքր աղ, մանրացրած կեղևն ու փափկացրած կարագը: Փափուկ ու հարթ խմոր հունցեք՝ անհրաժեշտության դեպքում տաք ջուր ավելացնելով: Խմորի հետ խառնեք չամիչն ու ցուկատները:
Կլոր ու խորը տապակը պատեք կարագով, վրան ալյուր ցանեք: Տապակի կիսով չափ լցրեք խմորը: Տապակը կրկին թողեք տաք վայրում, մոտ 1,5 ժամ, այն պետք է կրկնակի փքվի:
Խմորի մակերեսին խաչաձև կտրվածք արեք և այն 40 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում: Պատրաստի կարկանդակը հանեք ջեռոցից, թողեք տապակի մեջ մի փոքր հովանա, ապա հանեք ու տեղադրեք ցանցի վրա, ևս 1-2 ժամ հովացրեք: Մատուցեք: