Տապակած բանան՝ պաղպաղակով
Բաղադրիչները ՝
- 2 հատ բանան
- 3 ճ/գ կարագ
- 3 ճ/գ շագանակագույն շաքարավազ
- 2 ճ/գ բրնձի օղի կամ ռոմ
- 300 գ վանիլային պաղպաղակ
- 50 գ մուգ շոկոլադ
- 1/2 թ/գ աղացած դարչին
Պատրաստման եղանակը
Բանանները մաքրեք, կիսեք: Կիսած բանանները կրկին կիսեք:
Թավայի մեջ տաքացրեք կարագը, ավելացրեք շաքարավազը ու խառնելով՝ հասցրեք եռման աստիճանի:
Բանանների վրա դարչին ցանեք, տեղադրեք եռացող կարագի ու շաքարավազի մեջ, տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Հետո բանանների վրա օղին կամ ռոմը լցրեք ու թույլ կրակի վրա, կափարիչի տակ 5 րոպե էլ տապակեք:
Շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցրեք:
Տաք բանանները ստացված կարամելի հետ անմիջապես լցրեք ափսեների մեջ: Մատուցեք վանիլային պաղպաղակի հետ, որի վրա էլ լցրեք հալեցրած շոկոլադը: