Սրտաբանը միֆ է համարել կարմիր մթերքների օգտակարությունը սրտի համար
Կրասնոյարսկի «Medical On» կլինիկայի ֆունկցիոնալ ախտորոշման սրտաբան Յուլիա Չերեպնինան առասպել է անվանել այն կարծիքը, որ կարմիր մթերքները պետք է օգտագործել սրտի հիվանդությունները կանխելու համար: Այս մասին, ըստ shantnews-ի՝ նա խոսել է Газета.Ru-ին տված հարցազրույցում։
Նրա խոսքով՝ կարմիր մթերքները տարբեր պատճառներով ունեն իրենց գույնը, սակայն չեն պարունակում սրտի համար օգտակար տարրեր։
Չերեպնինան կարծում է, որ սրտանոթային հիվանդությունների կանխարգելման համար սննդակարգում պետք է սահմանափակել կերակրի աղի քանակը։ Բացի դրանից, անհրաժեշտ է ուտել տարբեր մթերքներ:
«Սրտին կալիում է պետք աշխատելու համար: Ուստի անհրաժեշտ է սննդակարգ մտցնել դրանցով հարուստ մթերքներ։ Օրինակ՝ չորացրած խոզի սունկ, չոր մրգեր, սոյայի հատիկներ, ցորենի թեփ, բանան, ընկույզ, կանաչի։ Օմեգա-3-ը՝ ճարպաթթուները, օգտակար են նաև անոթային համակարգի համար։ Դրանցով հատկապես հարուստ են յուղոտ ձկները՝ թունա, սաղմոն, սարդինա, սաղմոն»,- ասել է սրտաբանը։
Բացի դրանից, բժիշկը խորհուրդ է տվել ուտել բուսական մանրաթել և երկաթ պարունակող մթերքներ։ Բավարար կլինի օրական մոտ 400 գ բանջարեղեն և մրգեր։
Ավելի վաղ՝ մարտի 31-ին, գաստրոէնտերոլոգը խոսել էր հակատարիքային միջոցների մասին։ Նրա խոսքով, դրանք ներառում են բջջանյութով հարուստ մթերքներ, ինչպիսիք են ամբողջական ձավարեղենը՝ շագանակագույն բրինձ, ամբողջական վարսակ, բլղուր: