Բաժիններ՝

Կիտրոնով և տանձով կաթնաշոռային տորթ

Բաղադրիչներ

Միջուկի համար՝

1. Սերուցք – 200 մլ

2. Կաթնաշոռ – 500 գ

3. Շաքարի փոշի – 80 գ

4. Ժելատին – 10 գ

5. Ջուր – 100 մլ

6. Կիտրոն – 1 հատ

7. Տանձ – 2 հատ

8. Չոր գինի – 250 մլ

9. Վանիլին – 10 գ

10. Ժելե տորթի համար

Հիմքի համար՝

1. Պաքսիմատ – 200 գ

2. Աղացած նուշ – 50 գ

3. Սերուցք – 8 ճ/գ

4. Կարագ – 125 գ

5. Լիմոնչելլո – 2 ճ/գ

6. Շաքարավազ – 50 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Տանձը կեղևազրկել, կիսել չորս մասի, հեռացնել սերմերը: Լցնել կաթսայի մեջ, վրան գինի լցնել, ավելացնել վանիլինը, ծածկել կափարիչով և հինգ րոպեով դնել կրակի վրա: Վերցնել կրակից, սառեցնել, լցնել քամիչի մեջ, իսկ օշարակը պահել զարդարելու համար:

2. Պաքսիմատը մանրացնել, ավելացնել նուշը, հալեցրած կարագը, շաքարավազը և լիմոնչելլոն: Խառնել: Հանվող եզրերով կաղապարը պատել յուղաթղթով, կողերին կարագ քսել: Ստացված զանգվածը լցնել կաղապարի մեջ:

3. Միջուկի համար ժելատինը լրջել եռացրած, սառեցրած ջրով և թողնել, որ ուռչի: 15 րոպե անց գոլորշու օգնությամբ ժելատինը լուծել: Սառեցնել:

4. Կաթնաշոռը լցնել թասի մեջ: Ավելացնել մեկ կիտրոնի կեղևը և դրա հյութը, շաքարի փոշին և լավ խառնել: Սերուցքը հարել և ավելացնել կաթնաշոռին: Լցնել սառած ժելատինը: Միջուկը տեղադրել կաղապարի մեջ և դնել սառնարան, մինչև կրեմի սառչելը:

5. Տանձերը շերտատել և շարել սառած կրեմի վրա:

6. Ժելեն խառնել օշարակի հետ, հասցնել եռման: Վերցնել կրակից, լցնել մեկ այլ թասի մեջ, անընդհատ խառնել: Սառած ժելեն լցնել տորթի վրա:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս