Բաժիններ՝

Սիրիական թխվածքաբլիթ «Բարազեկ»

Բաղադրիչներ

1. Կարագ – 90 գ

2. Շագանակագույն շաքար – 80 գ

3. Ալյուր – 240 գ

4. Ձու – 1 հատ

5. Քացախ – 1 թ/գ

6. Փխրեցուցիչ – 1/2 թ/գ

7. Պիստակ – 40 գ

8. Քունջութ – 50 գ

9. Վանիլին

10. Աղ – 1 պտղունց

Պատրաստման եղանակը

1. Կարագը և շաքարավազը լավ հարել, մինչև սպիտակելը:

2. Ավելացնել ձուն և նորից լավ հարել:

3. Ավելացնել քացախն ու վանիլինը, խառնել:

4. Լցնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և աղը: Խմոր հունցել:

5. Ստացված խմորից գնդիկներ ձևավորել:

6. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան:

7. Ափսեի մեջ լցնել քունջութը և մանրացված պիստակը:

8. Գնդիկները թավալել պիստակի և քունջութի մեջ:

9. Գնդիկները շարել պերգամենտով պատված տապակին և թխել 15 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս