Հաց՝ առանց ալյուրի, հնդկաձավարով, ընկույզով և արևածաղկի սերմերով. օրվա համեղ սկիզբը
Բաղադրիչներ
1. Հնդկաձավար – 1 բաժակ
2. Ձու – 4 հատ
3. Վարսակի ալյուր – 0.5 բաժակ
4. Ընկույզ (գետնանուշի և ընկույզի խառնուրդ) – 1 բաժակ
5. Դդմի սերմեր – 1 բաժակ
6. Արևածաղկի սերմեր – 1 բաժակ
7. Քնջութի սերմեր – 0.5 բաժակ
8. Կտավատի սերմեր – 0.5 բաժակ
9. Մեղր – 1 ճ/գ
10. Աղ – 0.5 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Հնդկաձավարը թրջել և թողնել մեկ գիշեր: Առավոտյան ջուրը թափել:
2. Հնդկաձավարը խառնել վարսակի ալյուրի, սերմերի և ընկույզների հետ, ավելացնել մեղրն ու աղը:
3. Հերթականությամբ ավելացնել ձվերը, խառնել:
4. Ստացված զանգվածը լնցել կաղապարի մեջ, ծածկել փայլաթիթեղով:
5. Հացը թխել մեկ ժամ, 160 աստիճան ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը