Շվեդական կեքս. խոնավ, անուշաբույր… կարելի է անվերջ գովել
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 170 գ
2. Կարագ – 210 գ
3. Կաթ – 1 ճ/գ
4. Շաքարավազ – 150 գ
5. Ձու – 2 հատ
6. Նուշի թերթիկներ – 30 գ
7. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
8. Վանիլին – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. 150 գ փափուկ կարագը հարել 125 գ շաքարավազի հետ:
2. Հերթականությամբ ավելացնել ձվերը և խառնել:
3. Ավելացնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և վանիլինը: Լցնել 5 ճ/գ ջուր և կրկին խառնել:
4. Խմորը լցնել յուղաթղթով տապակի մեջ և թխել 30 րոպե, 210 աստիճան ջեռոցում:
5. Հալեցնել 50 գ կարագը, ավելացնել մնացած ալյուրը և շաքարավազը, կաթը և նուշի փաթիլները:
6. Անընդհատ խառնելով՝ հասցնել եռման:
7. Կեքսը հանել ջեռոցից, վրան լցնել ստացված ջնարակը և թխել ևս 5 րոպե նույն ջերմաստիճանում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը