Սեզոնի լավագույն բաղադրատոմսը. թթու վարունգ
Բաղադրիչներ
1. Վարունգ – 1 կգ
2. Սխտոր – 1 ճ/գ
3. Հանքային ջուր (գազով) – 1 լ
4. Սամիթ – 1 փունջ
5. Աղ – 3-4 ճ
6. Հաղարջի տերևներ
Պատրաստման եղանակը
1. Վարունգները լվանալ և կտրել ծայրերը:
2. Կաթսայի մեջ դնել սամիթը, հաղարջի տերևները և սխտորը:
3. Շարել վարունգները: Աղը լուծել հանքային ջրի մեջ, լցնել վարունգների վրա: Ավելացնել մնացած սամիթը:
4. Վարունգները մի քանի օր թողնել սառնարանում, ինչից հետո կարելի է մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը