Աղանդեր-պաղպաղակ՝ բանանով և ընկույզով
Բաղադրիչներ
1. Բանան – 4 հատ
2. Շագանակագույն շաքարավազ – 4 ճ/գ
3. Կարագ – 90 գ
4. Մեղր – 4 ճ/գ
5. Նուշ կամ ընկույզ – 120 գ
6. Պաղպաղակ – 400 գ
7. Հալած շոկոլադ կամ մեղր – 4 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Կարագը հալեցնել տապակի մեջ, ավելացնել շագանակագույն շաքարավազ:
2. Այնուհետև մի քանի րոպե տապակել բանանները:
3. Տապակված բանանները հանել ափսեի մեջ և կտրատել:
4. Նույն տապակի մեջ նուշ տապակել:
5. Բանանների վրա պաղպաղակ դնել, լցնել մեղր և շոկոլադ, նուշ շաղ տալ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը