Զարմանալի լուսանկարներ, որոնք ցուցադրում են՝ ինչպիսին էր պաստայի արտադրությունը 20-րդ դարի սկզբին
Պաստան, հավանաբար, իտալական ամենահայտնի ուտեստն է, որը հորինվել է XII դարում, Սիցիլիայում: Երկար ժամանակ պաստան հարուստների և արիստոկրատների կերակուրն էր համարվում, և միայն 18-րդ դարում արդյունաբերական արտադրանքը պաստան դարձրեց իտալական ցանկացած սեղանի հիմքը:
XX դարի սկզբին իտալացիների զանգվածային ներգաղթը պաստան հանրաճանաչ դարձրեց նաև Իտալիայից դուրս, և այդ ժամանակից ի վեր այն դարձել է իտալական խոհանոցի խորհրդանիշը:
Այնուամենայնիվ, մինչև 1950-ականների վերջ շատ մարդիկ պատկերացում չունեին, թե ինչպես են պաստան պատրաստում, և ոմանք նույնիսկ կարծում էին, որ այն աճում է ծառերի վրա:
Լուսանկարները ցույց են տալիս, թե 20-րդ դարի սկզբին ինչ ճանապարհ էր անցնում պաստան՝ նախքան սեղանին հայտնվելը:
Պաստայի չորացումը շուկայում 
Տղաները պաստան տանում են չորացման, 1900թ. 
Պաստայի չորացումը Նեապոլում, 1925թ. 
1925թ.
Պաստայի չորացումը բակում, 1928թ. 

1929թ. 
Պաստայի գործարան 
1932թ.

Իտալացի մասնագետը չորացնում է պաստան փայտիկի միջոցով, 1932թ. 
Աշխատակիցները կախում են պաստան եղեգի ճյուղերի վրա՝ չորացնելու համար, 1932թ. 
1932թ. 
Նեապոլ, 1934թ. 
Լոնդոն, 1939թ. 
Լոնգ Այլենդ Սիթի, Նյու Յորք, 1943թ. 
Զելդա Ալբանոն կտրում է պաստան, Լոնդոն, 1955թ. 
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

