Այսպիսի համեղ կարտոֆիլից ոչ ոք չի հրաժարվի
Բաղադրիչներ
1. Կարտոֆիլ – 1.2 կգ
2. Հավի լյարդ – 400 գ
3. Սոխ – 1 հատ
4. Գազար – 1 հատ
5. Թթու վարունգ – 2 հատ
6. Բուսական յուղ – 3 ճ/
7. Աղ, պղպեղ՝ ըստ ցանկության
Պատրաստման եղանակը
1. Կարտոֆիլը մաքրել և կտրատել:
2. Սոխը մաքրել և մանր կտրատել: Մաքրած գազարը քերել:
3. Հավի լյարդը լվանալ և կտրատել: Թթու վարունգները խորանարդաձև կտրատել:
4. Տապակի մեջ բուսական յուղ լցնել, ավելացնել սոխը և գազարը, եփել՝ մինչև մթերքները փափկեն:
5. Բանջարեղենին ավելացնել լյարդը, խառնել և տապակել 3-4 րոպե:
6. Կաթսայի մեջ լցնել կարտոֆիլը, ավելացնել բանջարեղենի հետ տապակված հավի լյարդը և թթու վարունգները: Ջուր լցնել այնքան, որ մթերքներն ամբողջությամբ ծածկվեն:
7. Ուտեստը համեմել աղով և պղպեղով, ըստ ցանկության՝ ավելացնել այլ համեմունքներ: Եռացնել և 40 րոպե եփել ցածր կրակի վրա: Այնուհետև վերցնել կրակից, կափարիչը փակել և 5-10 րոպե անց մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը