Ի՞նչ է պատահում, երբ հասած բանան ենք ուտում
Բանանը համեղ է, առողջարար և կալիումով հարուստ: Ձեզ ենք ներկայացնում Ճապոնիայում արված հետազոտություններից մեկի արդյունքները:
Հասած բանանն ունի TNF (հակաքաղցկեղային գործոն), որը հնարավորություն է տալիս պայքարել քաղցկեղի բջիջների դեմ: Հասած բանանի կեղևի վրա փոքրիկ մուգ կետեր են հայտնվում: Որքան մեծ են դրանք, այնքան բանանը հարուստ է բջիջներով, որոնք լավացնում են իմունիտետը:
Հասած բանանը լավ է մարսողության համար, քանի որ այդ դեպքում բանանի շաքարն ավելի հեշտ է մարսվում, ի տարբերություն քիչ հասած բանանի, քանի որ օսլան դեռ չի հասցրել վերածվել շաքարի:
Բանանի հակաքաղցկեղային ազդեցությունը կախված է դրա հասած լինելուց: Որքան հասած է բանանը, այնքան շատ հակաքաղցկեղային հատկանիշներ այն ունի:
Հետազոտության ժամանակ բանանը համեմատել են խաղողի, խնձորի, ձմերուկի, անանասի և տանձի հետ, և պարզվել է, որ այն ավելի մեծ քանակությամբ հակաքաղցկեղային հատկանիշներ ունի:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Հարությունյանը