Նրբաբլիթներ՝ եփած կրեմով. լավագույն նախաճաշը
Բաղադրիչներ
Նրբաբլիթների համար՝
1. Ալյուր – 200 գ
2. Կաթ – 500 մլ
3. Շաքարավազ – 1 ճ/գ
4. Ձու – 2 հատ
5. Բուսայուղ – 2 ճ/գ
6. Փխրեցուցիչ – 1 փաթեթ
7. Աղ
8. Վանիլին
Կրեմի համար՝
1. Ալյուր – 3 ճ/գ
2. Ձու – 2 հատ
3. Կաթ – 2.5 բաժակ
4. Շաքարավազ – 1 բաժակ
5. Կարագ – 70 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Բլիթների համար խառնել բոլոր բաղադրիչները և երկու կողմից տապակել:
2. Կրեմը պատրաստելու համար ալյուրը, ձուն, կաթը, շաքարավազը հարել, դնել կրակին, անընդհատ խառնել, մինչև զանգվածը պնդանա:
3. Կրակից վերցնել, թողնել, որ սառչի: Կարագը հարել, եփած զանգվածը գդալ-գդալ ավելանցել կարագին, կրկին հարել:
4. Կրեմը տարածել նրբաբլիթների վրա, փաթաթել: Կարելի է զարդարել հատապտուղներով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը