Օգտակար աղանդեր նրանց համար, ովքեր հետևում են կազմվածքին. կիտրոնային բատոն-մյուսլի
Բաղադրիչներ
1. Նուշ – 40 գ
2. Ընկույզ – 40 գ
3. Ծիրանաչիր – 100 գ
4. Կիտրոն – 1/2 հատ
5. Մեղր – 3 ճ/գ
6. Վարսակի փաթիլներ (որը պետք է եփել 15 րոպե) – 1/2 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
1. Կիտրոնը լավ լվանալ, կեղևի հետ միասին կտրատել մեծ կտորների:
2. Չոր ծիանաչիրը շոգեխաշել եռացրած ջրի մեջ:
3. Մանրացնել ընկույզը:
4. Խառնել ծիրանաչիրը, կիտրոնը, մեղրը, ընկույզը և ավելացնել վարսակի փաթիլներին:
5. Զանգվածը տեղափոխել տապակի մեջ և 1 սմ հաստությամբ շերտ ձևավորել:
6. Թխել 15-20 րոպե 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Հետևել, որպեսզի չայրվի:
7. Հետո հանել և տեղափոխել սննդային թաղանթի վրա, փաթաթել և լավ սեղմել:
8. Դնել սառնարանի մեջ 3-4 ժամ:
9. Այնուհետ խորանարդաձև կտրատել և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը