Բաժիններ՝

Հայտնի նախաճաշի վտանգավոր հատկությունն է անվանվել

Ամենօրյա օգտագործման դեպքում վարսակի շիլան խանգարում է կալցիումի կլանմանը: Սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան անվանել է հայտնի նախաճաշի վտանգավոր հատկությունը։

Մասնագետն ընդգծել է, որ սա համարվում է ամենաառողջարար շիլան, քանի որ պարունակում է մեծ քանակությամբ բջջանյութ, մագնեզիում և վիտամին B, որոնք անհրաժեշտ են նյարդային համակարգի բնականոն աշխատանքի համար։

«Վարսակի ալյուրը պաշտպանում է ստամոքս-աղիքային տրակտը վնասից և բարելավում է աղիների շարժունակությունը»,- ըստ shantnews-ի՝  ասել է Սոլոմատինան:

Միաժամանակ, սննդաբանը զգուշացրել է, որ վարսակի փաթիլներով շիլա չի կարելի ուտել ամեն օր, քանի որ այն պարունակում է ֆիտաթթու, որը խանգարում է օրգանիզմում կալցիումի կլանմանը։ Սոլոմատինան խորհուրդ է տվել վարսակի ալյուրը փոխարինել նախաճաշի այլ տարբերակներով՝ ձվածեղ կամ կաթնաշոռ:

Տեսանյութեր

Լրահոս