Բաժիններ՝

Բժիշկը նշել է, թե մարսողական որ հավելումները կօգնեն թունավորվելիս

Մարսողական ֆերմենտների և խիտոզանի համալիրը կօգնի հաղթահարել շատակերության ախտանիշները և խուսափել ամառային խնջույքներից և խորովածի հավաքներից հետո թունավորումներից: Այս մասին, ըստ shantnews-ի՝ Газета.Ru-ին ասել է կլինիկական սննդաբան, iTAB մասնագիտացված վիտամինային շուկայի բժշկական հանձնաժողովի ղեկավար Աննա Գոսուդարևան։

Ըստ բժշկի՝ յուղոտ, տապակած ու կծու մթերքները ոչ միայն մեծ բեռ են ստեղծում աղեստամոքսային տրակտի վրա, այլև իսկական թեստ են դառնում լյարդի, լեղապարկի ու ենթաստամոքսային գեղձի համար։

«Որպեսզի ձեզ թեթև զգաք և չտառապեք ստամոքսի փքվածությունից և ծանրությունից, նախ կարող եք ուտել բանջարեղենային աղցան մեծ չափաբաժիններով՝ կանաչեղենով կամ հարուստ մանրաթելով՝ հավելումների տեսքով, այնուհետև անցնել ավելի ծանր սննդի։ Այսպիսով, շատ ուտելու հավանականությունը զգալիորեն կնվազի։ Եթե ​​այսպես հնարավոր չլինի խուսափել, ապա մարսողական ֆերմենտների համալիրը կարող է դառնալ ձեր օգնականը», – ասել է նա:

Դիետոլոգը խորհուրդ է տվել սննդի հետ ֆերմենտներ ընդունել ջրով. դրանք բարելավում են նյութափոխանակությունը և օգնում են մարսել ծանր սնունդը, ինչպես նաև կանխում են փքվածությունը, ավելորդ գազերի առաջացումը, այրոցը, փորկապությունը և փորլուծությունը։

«Որպես ֆերմենտային համալիր, դուք կարող եք դիտարկել հավելումը, որը հիմնված է բույսերի բաղադրիչների վրա, ինչպիսիք են պապաինը և բրոմելինը»,- պարզաբանել է փորձագետը։

Եթե ​​թունավորումից հնարավոր չէ խուսափել, Սուվերենը խորհուրդ է տվել էնտերոսորբենտ ընդունել։

«Կարևոր է, որ սորբենտը լինի բնական ծագման, օրինակ՝ խիտոզանը, որը պատրաստվում է խեցգետնակերպերի խիտինային թաղանթի հիման վրա։ Կանխարգելման համար սորբենտը պետք է ընդունել ուտելուց հետո կամ անմիջապես թունավորման առաջին նշանների դեպքում: Խիտոզանն արտադրվում է պարկուճներով և հեղուկ տեսքով, ուստի այն ավելի լավ է ներծծվում և օգնում է թունավորումների դեպքում արագ ազատվել տոքսիններից, այդ թվում՝ ալկոհոլից»,- ընդգծել է նա։

Թունավորումից հետո կարևոր է նաև օգնել մարմնին վերականգնվել և աջակցել դետոքսիկացիոն համակարգի օրգանների աշխատանքին։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս