
Դիետոլոգը զգուշացրել է որոշ մարդկանց համար կարմիր լոբու վտանգավորության մասին

Դիետոլոգ Ելենա Սոլոմատինան զգուշացրել է որոշ մարդկանց համար կարմիր լոբի վտանգավորության մասին, ըստ shantnews-ի՝ հայտնում է Life-ը:
Մասնագետը նշել է, որ այս մթերքը վտանգավոր է այն մարդկանց համար, ովքեր տառապում են աղեստամոքսային տրակտի հիվանդություններով և ալերգիաներով։ Բժիշկը նշել է, որ լոբու այս տեսակը կարող է հիվանդությունների սրման պատճառ դառնալ։
«Լոբին դեռ շատ բջջանյութ է պարունակում, որը ստամոքս-աղիքային հիվանդությունների՝ տարբեր գաստրիտների, խոցերի, պանկրեատիտների և այլնի դեպքում կարող է հանգեցնել անհարմարության, հիվանդության սրացման»,- ասել է նա։
Ըստ Solomatina-ի, լոբիները կարող են առաջացնել նաև գազեր, ծանրություն և անհանգստություն նույնիսկ առողջ մարդկանց մոտ։