Բաժիններ՝

Ինչ կարելի է ուտել այրոցից ազատվելու համար. մասնագետ

Այրոցը հաղթահարելու ամենահեշտ միջոցը հատուկ դեղագործական պատրաստուկներն են, սակայն որպես այլընտրանք կարող եք օգտագործել ստամոքսահյութի ազդեցությունը չեզոքացնող միջոցներ։ Այս մասին Газета.Ru-ին ասել է Սանկտ Պետերբուրգի SM-Clinic-ի գաստրոէնտերոլոգ, լյարդաբան Ալեքսանդր Անդրեևը։

«Այրոցի դեմ պայքարի ամենաարագ և մատչելի միջոցը սովորական մաստակ ծամելն է՝ առանց շաքարի և անանուխի ավելացման: Մաստակը ուժեղացնում է թուքի արտադրությունը, որը մաքրում է կերակրափողի լորձաթաղանթը ստամոքսահյութի ավելցուկից և չեզոքացնում թթուները՝ ալկալիների պարունակության պատճառով»,- shantnews-ի փոխանցմամբ՝  ասում է բժիշկը։

Գաստրոէնտերոլոգը նշում է վարսակի ալյուրի օգտակարությունը այրոցի դեպքում (հարմար են նաև գարին և բրինձը), սակայն այն պետք է լինի մի փոքր հեղուկ, որպեսզի հեշտությամբ տարածվի լորձաթաղանթի պատերով։

«Բանանը ալկալինային մթերք է, որն օգնում է նվազեցնել ստամոքսի թթվայնությունը և չեզոքացնել հյութի ազդեցությունը կերակրափողի լորձաթաղանթի վրա։ Ախտանիշների վերացումն արագացնելու համար ավելի լավ է չուտել ամբողջ պտուղը, այլ տրորել միջուկի մեջ։ Բանանի փոխարեն կարելի է սեխ օգտագործել։ Այս մթերքը նույնպես բարձր է ալկալիներով և օգնում է նորմալացնել թթվայնությունը»,- խորհուրդ է տալիս մասնագետը։

Բժիշկը նշել է նաև կոճապղպեղի թուրմը, որը ոչ միայն լավ չեզոքացնում է ստամոքսահյութի թթուն, այլ նաև վերացնում է սրտխառնոցի ախտանիշները, որոնք ուղեկցվում են այրոցով։ Ավելի լավ է օգտագործել մի քանի կտոր կոճապղպեղի թուրմ՝ լցված եռման ջրով։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս