Բաժիններ՝

Նուրբ կոկոսային պիրոգ

Բաղադրիչներ

1. Ձու – 1 հատ

2. Աղ – 1 պտղունց

3. Շաքարավազ – 180 գ

4. Կեֆիր – 200 մլ

5. Ալյուր – 190 գ

6. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ

7. Բուսայուղ – 1/2 թ/գ

8. Կոկոսի քերուկ – 100 գ

9. Սերուցք

Պատրաստման եղանակը

1. Ձուն հարել աղի և շաքարավազի հետ, ավելացնել կեֆիրը, նորից հարել:

2. Ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը և լավ խառնել:

3. Թխելու համար նախատեսված կաղապարը յուղապատել, խմորը լցնել մեջը:

4. Կոկոսի քերուկը խառնել մնացած շաքարավազի հետ և դրանով պատել խմորը: Կաղապարը ծածկել փայլաթիթեղով:

5. Պիրոգը թխել 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 30 րոպե: Պատրաստի աղանդերը հանել ջեռոցից և վրան սերուցք լցնել: Թողնել 15-20 րոպե, որպեսզի պիրոգը սառչի և ներծծվի սերուցքով:

Մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս