Բաժիններ՝

Ամերիկյան փենքեյքեր՝ պատրաստված սպանախով

Բաղադրիչներ

1. Սառեցրած սպանախ – 200 գ

2. Մածուն – 1 բաժակ

3. Աղ – 1 թ/գ. Շաքարավազ – 0,5 ճ/գ

4. Ալյուր – 200 գ

5. Ձու – 2 հատ

6. Սոդա – 0,5 թ/գ

7. Բուսայուղ՝ տապակելու համար

Պատրաստման եղանակը

1. Սպանախը մածունի հետ հարել բլենդերով:

2. Խորը թասի մեջ մի փոքր հարել ձվերը:

3. Ձվերին ավելացնել սպանախն ու մածունը, խառնել: Ավելացնել ալյուրը, աղը, սոդան, շաքարավազը:

4. Զանգվածը խառնել, մինչև միասեռ դառնալը:

5. Սպանախային փենքեյքերը տապակել ինչպես սովորական փենքեյքերը՝ 2 ճ/գ խմորը լցնելով տաք տապակի մեջ:

6. Տապակել երկու կողմից, մինչև լավ կարմրելը:

7. Մատուցել տաք վիճակում, թթվասերի հետ մասին:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս