Տորթ՝ առանց ձվերի. խմորը ստացվում է շատ թաց
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 1.5 բաժակ
2. Կակաո – 3 ճ/գ
3. Սոդա – 1 թ/գ
4. Աղ – 1 պտղունց
5. Շաքարավազ – 1 բաժակ
6. Յուղ – 1/4 բաժակ
7. Ջուր – 1 բաժակ
8. Վանիլին
9. Սպիտակ գինու քացախ կամ կիտրոնի հյութ – 1 ճ/գ
10. Լուծվող սուրճ – 1/4-1/2 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Ալյուրը, կակաոն, աղը և սոդան խառնել:
2. Առանձին տարայի մեջ խառնել շաքարավազը, յուղը, ջուրը, քացախը և սուրճը: Հարել:
3. Երկու խառնուրդները միացնել, լցնել յուղաթղթի վրա և եփել 35-40 րոպե:
4. Ամբողջովին սառեցնել և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը