Սուպեր-պիցցա. բաղադրատոմս՝ ուղիղ Իտալիայից
Բաղադրիչներ
1. Տաք ջուր – 2/3 բաժակ
2. Ձիթապտղի յուղ – 1 ճ/գ
3. Շաքարավազ – 1 թ/գ
4. Աղ – 0.5 թ/գ
5. Չոր խմորիչ – 6.5 գ
6. Ալյուր – 2-2.5 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
1. Ջուրը խառնել ձիթայուղի հետ:
2. Ալյուրը խառնել խմորիչի, շաքարավազի և աղի հետ:
3. Ալյուրին ավելացնել ձիթապտղով ջուրը:
4. Փափուկ խմոր հունցել: Խմորը կես ժամ դնել տաք վայրում:
5. Խմորն այնուհետև երկու մասի բաժանել և գրտնակել: Խմորի վրա միջուկ ավելացնել:
6. Թխել բարձր ջերմաստիճանում 10 րոպե:
7. Պանիրն ավելացնել, երբ պիցցան գրեթե պատրաստ լինի:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը