Ընդամենը 132 կալորիա. վարսակով և տանձով կեքս
Բաղադրիչներ
1. Վարսակի ալյուր (աղացած փաթիլներով) – 80 գ
2. Ձվի սպիտակուց – 1 հատ
3. Տանձ – 1 հատ
4. Դարչին՝ ըստ ճաշակի
5. Անյուղ կեֆիր – 50 գ
6. Փխրեցուցիչ
Պատրաստման եղանակը
1. Ձվի սպիտակուցը հարել՝ մինչև փրփրի: Այնուհետև ավելացնել կեֆիրը, ալյուրը, փխրեցուցիչը, դարչինը և վանիլինը:
2. Տանձը խորանարդաձև կտրատել և խառնել խմորի հետ:
3. Ստացված զանգվածը լցնել կաղապարի մեջ:
4. Թխել ջեռոցում 20-25 րոպե ցածր ջերմաստիճանում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը