Բանջարեղենով դոլմա
Անհրաժեշտ մթերքներ՝
1 կգ կարտոֆիլ
2 գլուխ սոխ
4 ճ/գ տոմատի մածուկ
1 թ/գ կարմիր պղպեղ
1 թեյի բաժակ բուսայուղ
2 ճաշի գդալ չորացրած ռեհան
2 կգ կաղամբ
աղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը՝
Կարտոֆիլը մաքրել և բաժանել խորանարդների: Սոխից սոխեռած պատրաստել՝ ավելացնելով կանաչին, տոմատի մածուկը և աղը:
Ստացված զանգվածը ավելացնել կարտոֆիլին և խառնել: Փաթաթել խաշած կաղամբի տերևներով, վրան լցնել տոմատաջուր այնքան, որ ծածկի դոլմաները, և եփել:
Բարի ախորժակ: