Նախաճաշ պատրաստելու մշակույթը. ճապոնական պատկերավոր սնունդը (լուսանկարներ)
Կարելի՞ է արդյոք օգտագործել «մշակույթ» բառը, երբ խոսքը նախաճաշ պատրաստելու մասին է: Կարելի է: Եթե, իհարկե, խոսքը ճապոնացիների կամ ճապոնական խոհանոցի մասին է: Այս մասին գրում է Adme.ru կայքը: Եթե մեզանում նախաճաշը տուփի մեջ տեղադրված տնական կերակուրի է նման` աղցանով կամ բանջարեղեններով, ապա Ճապոնիայում այն կոչվում է բենթո-բոքս (bento-box), որը նկարի տեսք ունի: Համաձայնեք, որ նախաճաշը ոչ միայն սննդարար պետք է լինի, այլև` գեղեցիկ ու պատկերավոր:
Բենթո-տուփերը պատրաստված է սուշիից կամ բրնձից՝ հաճախ մուլտիպլիկացիոն հերոսների պատկերներով, մի դեպքում էլ ծաղիկների, ալիքների կամ արևի տեսքով: