
Դարչինով, խնձորով տորթ

Բաղադրիչներ՝
- Ձու- 2 հատ
- մուգ շագանակագույն շաքարավազ- 1 բաժակ
- սպիտակ շաքարավազ- 1/2 բաժակ
- ալյուր- 2 բաժակ
- խնձոր- 2 հատ կեղևազրկված
- բուսական յուղ- 1 բաժակ
- ընկույզ- 1/2 բաժակ, կտրատած
- դարչին- 1 ճաշի գդալ
- վանիլի էքստրակտ- 1 թեյի գդալ
- փխրեցուցիչ- 1/2 թեյի գդալ
- սոդա- 1/2 թեյի գդալ
- աղ- 1/2 թեյի գդալ
Պատրաստման եղանակը՝
Ձուն և ձեթը խառնեք, ավելացրեք դարչինը, սպիտակ և շագանակագույն շաքարավազը և վանիլի էքստրակտը, խառնեք մինչև մասեռ զանգված ստացվի:
Այնուհետև ավելացրեք ալյուրը, աղը, սոդան և փխրեցուցիչը, շարունակեք խառնել մինչև միաձուլվեն: Հետո ավելացրեք խնձորներն ու ընկույզը, լավ խառնեք, և տեղափոխեք ջեռոց։
Թխել մոտ 45 րոպե: