Բաժիններ՝

Տորթ «Ռիգո Յանշի»

Բաղադրիչները

Բիսկվիթի համար

  • 4 ձու
  • 3/4 բաժակ շաքարավազ
  • 110 գ ալյուր
  • 1/2 ճ/գ եգիպտացորենի օսլա
  • շաքարի փոշի

Կրեմի համար

  • 1 լիտր սերուցք (22 տոկոս յուղայնությամբ)
  • 250 գ մուգ շոկոլադ (70 տոկոս)
  • 1 բաժակ շաքարավազ
  • 1 ճ/գ կակաո

Պատրաստման եղանակը

Կարդացեք նաև

Բիսկվիթի համար ձվի դեղնուցներն առանձնացրեք սպիտակուցներից: Դեղնուցները խառնեք 3/4 բաժակ շաքարավազի, ալյուրի ու օսլայի հետ այնպես, որ գնդիկներ չմնան, միատարր զանգված ստացվի:

Սպիտակուցները հարեք, փայտե գդալով ներքևից վերև շարժումով լցրեք խմորի մեջ: Ստացված խմորը լցրեք տապակի մեջ, վրան կալկայով ծածկեք: Տապակը 20 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում, հետո հանեք ջեռոցից, թողեք, թող հովանա:

Կրեմի համար շոկոլադը հալեցրեք ջրի գոլորշու վրա, թողեք մի քիչ հովանա: Սառը սերուցքը հարեք, հարելու ընթացքում ավելացրեք շաքարավազը: Սերուցքի մեջ ավելացրեք նաև կակաոյի փոշին, խառնեք, մաս-մաս ավելացրեք նաև հալած շոկոլադը:

Պատրաստի բիսկվիթը կիսեք: Մի կեսը դրեք սկուտեղի վրա, վրան քսեք սերուցքային-շոկոլադե կրեմը, ծածկեք երկրորդ կեսով: Պատրաստի աղանդերի վրա շաքարի փոշի ցանեք:

Խորհուրդ: Եթե շոկոլադը 100 գրամ ավել վերցնեք, կկարողանաք դրանով շաքարի փոշու փոխարեն ծածկել տորթը:

Տեսանյութեր

Լրահոս