Աղցան՝ մարինացված բանջարեղենից
Բաղադրիչներ
1. Բողկ – 5-6 հատ

2. Երիտասարդ կաղամբ – 200 գ

3. Գազար – 1 հատ

4. Սամիթ – 1 փունջ

5. Շաքարավազ, աղ

6. Ձիթայուղ – 3-4 ճ/գ

7. Խնձորի քացախ – 50 գ
8. Բալզամիկ քացախ – 1/2 թ/գ

9․ 1 կիտրոնի հյութ

Պատրաստման եղանակը
Բողկը և գազարը բարակ շերտատել։ Կաղամբը և սամիթը մանր կտրատել։
Կիտրոնի հյութը խառնել աղի, մի պտղունց շաքարավազի, քացախի և ձիթապտղի յուղի հետ։
Բանջարեղենը տեղափոխել ապակե տարայի մեջ, ավելացնել սոուսը և լավ թափահարել։ Թողնել մարինացվի առնվազն 2 ժամ։
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

