Լավագույն իտալական պիրոգը՝ նարնջի նուրբ բույրով
Բաղադրիչներ
1. Ձիթայուղ – 0.5 բաժակ
2. Նարինջ – 2 հատ
3. Ալյուր – 2 բաժակ
4. Փխրեցուցիչ – 1.5 թ/գ
5. Աղ – 1 պտղունց
6. Սոդա – 2 թ/գ
7. Շաքարավազ – 1.5 բաժակ
8. Ձու – 4 հատ
9. Շաքարի փոշի
Պատրաստման եղանակը
1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան, 23 սմ տրամագծով կաղապարը մի փոքր յուղապատել:
2. Նարինջը կտրատել, լցնել բլենդերի մեջ և վերածել խյուսի: Հարել այնքան, որ ստացվի ոչ միասեռ զանգված: Ավելացնել ձիթայուղը և նորից հարել:
3. Մեծ թասի մեջ խառնել ալյուրը, փխրեցուցիչը, սոդան և աղը:
4. Մեկ այլ թասի մեջ լավ հարել ձուն և աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը: Հետո բաժիններով ավելացնել նարնջային զանգվածը և ալյուրը: Երկար չհարել:
5. Ստացված խմորը լցնել կաղապարի մեջ և թխել 50-60 րոպե: Սառեցնել, վրան շաքարի փոշի շաղ տալ, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը