Օրվա բաղադրատոմսը. սալորով բրաունի, որը կզարդարի ձեր աշունը
Բաղադրիչներ
1. Սալոր – 300 գ
2. Ձու – 2 հատ
3. Շաքարավազ – 5 ճ/գ
4. Եգիպտացորենի ալյուր – 60 գ
5. Բրնձի ալյուր – 60 գ
6. Կակաոյի փոշի – 3 ճ/գ
7. Փխրեցուցիչ – 1 ճ/գ
8. Տապակած գետնանուշ – 50 գ
9. Աղ
10. Վանիլին
Պատրաստման եղանակը
1. Սալորը լվանալ, կորիզները հեռացնել և հարել բլենդերով:
2. Ձվերը և շաքարավազը հարել, ավելացնել սալորի խյուսը և լավ խառնել:
3. Առանձին ամանի մեջ խառնել ալյուրը, փխրեցուցիչը, վանիլինը, կակաոյի փոշին և աղը:
4. Երկու զանգվածները մացնել, խառնել, ավելացնել գետնանուշը:
5. Թխել 45 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը