Մեքսիկական սրճային լիկյոր՝ Կալուա
Բաղադրիչներ
1. Օղի – 2 լ
2. Ջուր – 600 մլ
3. Աղացած սուրճ – 400 գ
4. Շաքարավազ – 2 կգ
5. Վանիլին – 2.5 գ
6. Անիսոն – 5 գ
7. Աղացած դարչին – 2.5 գ
8. Մեխակ – 4 հատ
Պատրաստման եղանակը
1. Ապակե բանկայի մեջ լցնել աղացած սուրճը, ավելացնել անիսոնը, մեխակը և դարչինը: Լցնել նաև վանիլինը:
2. Բաղադրիչների վրա օղի լցնել: Բանկան լավ փակել կափարիչով և դնել մութ տեղում:
3. Թրմել 12 օր: Ժամանակ առ ժամանակ թափահարել:
4. 12 օր անց խառնուրդը քամել թանզիֆի միջոցով:
5. Շաքարավազը լցնել թասի մեջ, ջուր ավելացնել: Դնել կրակին, թողնել, որ շաքարավազն ամբողջությամբ հալչի: Օշարակը եփել մոտ 5 րոպե, վերցնել կրակից:
6. Օշարակը սառեցնել և խառնել սրճային թրմօղու հետ: Նորից փակել կափարիչով և դնել մութ տեղ, այս անգամ 30 օրով:
7. Պատրաստի լիկյորը լցնել շշերի մեջ և պահպանել սառնարանում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը