Բաժիններ՝

Թխվածքաբլիթ «Կանեստրելի»

Բաղադրիչները՝

  • 250 գ ալյուր
  • 125 գ կարագ
  • 125 գ շաքարավազ
  • 1 ձու
  • 1 խոշոր կիտրոնի կեղև
  • շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը

Թասի մեջ հարեք հալեցրած կարագն ու շաքարավազը, ավելացրեք ձուն ու խառնեք: Կիտրոնի կեղևը մանրացրեք, լցրեք նույն թասի մեջ: Այնուհետև ավելացրեք նաև ալյուրը, լավ հունցեք:

Խմորից գունդ արեք, փաթաթեք կերակրի թաղանթի մեջ ու 30 րոպեով տեղադրեք սառնարանում:

Կարդացեք նաև

Խմորից 5 մմ հաստությամբ շերտ բացեք: Ատամնաձև ծայրերով ֆորմայով թխվածքաբլիթներ առանձնացրեք ու տեղադրեք տապակի վրա:

Թխվածքաբլիթը թխեք 15 րոպեով տեղադրելով 180-190 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում: Պատրաստի թխվածքաբլիթը հովանալուց հետո վրան շաքարի փոշի ցանեք:

 

Տեսանյութեր

Լրահոս