Սպիտակ գինով ապուր
Բաղադրիչները՝
- 500 մլ մսի արգանակ
- 150 մլ սպիտակ չոր գինի
- 150 մլ սերուցք (20-35 տոկոս յուղայնության)
- 4 խոշոր ձվի դեղնուց
- 4 փոքր կտոր հաց
- 30 գ կարագ
- աղացած դարչին
- աղ, աղացած սպիտակ պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Կաթսայի մեջ լցրեք արգանակն ու գինին, տաքացրեք, բայց մի թողեք, որ եռա:
Թասի մեջ խառնեք ձվի դեղնուցները, սերուցքը, աղը, պղպեղը և աստիճանաբար ավելացրեք արգանակին՝ անընդհատ խառնելով, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան:
Թույլ կրակի վրա շարունակեք տաքացնել ապուրը՝ դարձյալ անընդհատ խառնելով, մինչև խտանա, մոտ 5-7 րոպե:
Հացը փոքրիկ քառակուսիների ձևով կտրատեք, թավայի մեջ կարագը հալեցրեք ու հացի կտորները տապակեք բոլոր կողմերից, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
Ապուրը լցրեք տաքացրած ափսեների մեջ, ավելացրեք չորացրած հացի կտորները, վրան դարչին ցանեք ու մատուցեք:
Խորհուրդ: Այս ապուրի կարմիր գինով տարբերակն էլ կա, բայց այդ դեպքում սպիտակ պղպեղը պետք է փոխարինել սևով, մի փոքր շաքարավազ ավելացնել և ըստ ցանկության՝ մսագնդիկներ: