Բաժիններ՝

Մթերք, որը նվազեցնում է գիրության և քաղցկեղի առաջացման վտանգը

Լոբին ու այլ հատիկեղենը օգնում են կանխել քաղցկեղն ու գիրությունը, ասում է դիետոլոգ Թիմ Սպեկտորը։ Նրա խոսքերը մեջբերում է Daily Mirror-ը։

Սպեկտորը համոզված է, որ շատերը թերագնահատում են լոբու, ոլոռի և այլ լոբազգիների օգտակար հատկությունները։ Նա այս մատչելի մթերքն անվանել է «արդյունավետ» քաղցկեղի և գիրության վտանգը նվազեցնելու համար:

Նա պարզաբանել է, որ լոբազգիների այս հատկությունն ապահովում է դրանց բաղադրությունը՝ մանրաթել, սպիտակուց և պոլիֆենոլներ՝ հակաօքսիդանտների տեսակ։

«Դրանք ունեն հակաքաղցկեղային, նեյրոպաշտպանիչ ազդեցություն, ինչպես նաև մասնակցում են իմունային պատասխանին, օգնում են պայքարել գիրության և քրոնիկական բորբոքումների դեմ»,- ըստ shantnews-ի՝ ասել է Սպեկտորը:

Կարդացեք նաև

 

Տեսանյութեր

Լրահոս