Գյուղատնտեսը խորհուրդ է տվել լոլիկը չպահել սառնարանում
Լոլիկը չի կարելի պահել սառնարանում, քանի որ այս դեպքում այն կորցնում է սննդային հատկությունները, ասել է գյուղատնտես Ալեքսեյ Կուրենինը։ Նա Lenta.ru-ի հետ զրույցում նախազգուշացրել է այս մթերքի ոչ պատշաճ պահպանման մասին։
Կուրենինը նշել է, որ լոլիկը սառնարանում պահելը կարող է բացասաբար ազդել բանջարեղենի որակի և համի վրա։ Նա բացատրել է, որ սառեցումը ազդում է բանջարեղենի ներսում այն գործընթացների վրա, որոնք պատասխանատու են նրա բնորոշ համի և բույրի համար:
Ըստ գյուղատնտեսի, լոլիկը պետք է պահել առնվազն 10-12 աստիճան ջերմաստիճանում, չոր տեղում՝ բավարար օդափոխանակությամբ։