Բաժիններ՝

Էնդոկրինոլոգը թվարկել է սննդակարգում շաքարի ավելցուկի նշանները

Էնդոկրինոլոգ Անտոնինա Գուրեևան թվարկել է այն ախտանիշները, որոնք վկայում են օրգանիզմում շաքարի ավելցուկի մասին։

MedikForum պորտալի հետ զրույցում մասնագետը զգուշացրել է, որ շաքարի չափից ավելի օգտագործումը կարող է լուրջ հիվանդություններ առաջացնել։

Նրա խոսքով՝ առաջին հերթին պետք է ուշադրություն դարձնել մշտական ​​հոգնածությանը։ Գուրեևան բացատրել է, որ այն մարդիկ, ովքեր սիրում են քաղցրավենիք ուտել, վնասում են իրենց առողջությանը, քանի որ շաքարը էներգիա է տալիս միայն կարճ ժամանակով և արդյունքում թուլություն է առաջացնում, ըստ shantnews-ի՝  գրում է Pravda.Ru-ն։

Բացի դրանից, դուք պետք է զգույշ լինեք, եթե մարսողական խնդիրներ ունեք: Օրգանիզմում շաքարի բարձր մակարդակը հանգեցնում է մարսողական համակարգի աշխատանքի խանգարման, ընդգծել է մասնագետը։ Այս առումով մարդը հաճախ ունենում է փորկապություն, փորլուծության նոպաներ, փքվածություն:

Կարդացեք նաև

Ռուսաստանի Առողջապահության նախարարության NMIC FPI-ի էնդոկրինոլոգ Մարինա Մաքսիմովան aif.ru կայքին տված հարցազրույցում պատմել է, թե ինչպես ամրացնել արյան անոթները շաքարախտի դեպքում։ Նրա խոսքով, առաջին հերթին կարևոր է արյան մեջ շաքարի նորմալ մակարդակի պահպանումը։ Գլյուկոզայի մակարդակի բարձրացմամբ սկսում են զարգանալ բարդություններ՝ առաջանում է անոթային հյուսվածքների, նյարդային մանրաթելերի և արյան բջիջների գլիկացիա: Իշեմիայի վտանգ կա. արյան անոթներն ամրացնելու համար կարեւոր է պահպանել արյան նորմալ ճնշումը եւ վերահսկել խոլեստերինի մակարդակը, գրում է RT-ն։

էնդոկրինոլոգ Զուխրա Պավլովան նիհարել ցանկացողներին խորհուրդ է տվել քաղցրավենիքը փոխարինել հատապտուղներով ու մրգերով։ Նրա խոսքով՝ օրվա ընթացքում կարելի է նաև մի քանի կտոր մուգ շոկոլադ ուտել, հայտնում է 360 հեռուստաալիքը։

Տեսանյութեր

Լրահոս