
Վրացական խոհանոցի ուտեստը՝ որպես կիրակնօրյա լավագույն ընթրիք

Բաղադրիչներ
1. Սմբուկ – 500 գ
2. Ընկույզ – 1 բաժակ
3. Խմելի-սունելի – 1 թ/գ
4. Գինու քացախ – 2 ճ/գ
5. Աղ
6. Համեմ – 1 փունջ
7. Ձիթայուղ
8. Նռան հատիկներ
Պատրաստման եղանակը
1. Սմբուկները շարտատել: Վրան աղ ցանել և թողնել 20 րոպե: Հեղուկը քամել և սմբուկները երկու կողմից տապակել բուսայուղով:
2. Ընկույզը, սխտորը և համեմը հարել բլենդերով: Ավելացնել համեմունքներ, գինու քացախ, աղ, խառնել և մի փոքր նոսրացնել զանգվածը տաք ջրով:
3. Սմբուկի շերտերի վրա դնել ընկուզային խյուսից, ռուլետներ ձևավորել, զարդարել նռան հատիկներո և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը