Բաժիններ՝

Բալով և կաթնաշոռային կրեմով ամառային պիրոգ

Բաղադրիչներ

1. Բալ առանց կորիզի – 350 գ

2. Թթվասեր (միջուկ) – 250 գ

3. Ձու (խմոր) – 2 հատ

4. Կարագ (խմոր) – 100 գ

5. Շաքարավազ (խմոր) – 100 գ

6. Շաքարավազ (միջուկ) – 150 գ

7. Փխրեցուցիչ (խմոր) – 2 թ/գ

8. Ալյուր (խմոր) – 350 գ

9. Կաթնաշոռ (միջուկ) – 500 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Կարագը տրորել շաքարավազի հետ:

2. Ավելացնել ձուն, խառնել:

3. Ավելացնել փխրեցուցիչը և ալյուրը:

4. Խմոր հունցել:

5. 26 սմ կաղապարը յուղապատել: Պինդ խմորը դնել մեջը և ձեռքերով տարածել ամբողջ կաղապարով: Եզրեր ձևավորել:

6. Պատրաստել միջուկը: Կաթնաշոռը խառնել թթվասերի և շաքարավազի հետ:

7. Ավելացնել բալը, խառնել:

8. Միջուկը տեղաբաշխել խմորի վրա: Թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30-35 րոպե: Մատուցել սառը վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս