Բաժիններ՝

Գազարով փխրուն թխվածքաբլիթներ

Բաղադրիչներ

1. Գազար – 250 գ

2. Կարագ – 100 գ

3. Ալյուր – 350-400 գ

4. Շաքարավազ – 150 գ

5. Փխրեցուցիչ – 2 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Գազարը մաքրել, քերել ամենամանր քերիչով:

2. Խորը թասի մեջ լցնել շաքարավազը, ավելացնել փափուկ կարագը:

3. Գդալի օգնությամբ տրորել կարագը և շաքարավազը:

4. Ավելացնել գազարը, լավ խառնել:

5. Ալյուրը խառնել փխրեցուցչի հետ և ավելացնել գազարային զանգվածին:

6. Արագ խմոր հունցել և գունդ ձևավորել:

7. Ստացված խմորից ընկույզի չափի գնդիկներ ձևավորել: Թխման համար նախատեսված տապակը պատել յուղաթղթով, գնդիկները շարել վրան: Թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20-25 րոպե: Սառեցնել, մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս