Բաժիններ՝

Շատ համեղ հալեպյան սոուս «Մուհամմարա»

Բաղադրիչներ

1. Բուլղարական պղպեղ – 4-5 հատ

2. Ընկույզ – 0.5 բաժակ

3. Սոխ – 1 հատ

4. Սխտոր – 2-3 պճեղ

5. Ձիթայուղ – 0.5 բաժակ

6. Կիտրոնի հյութ – 1-2 ճ/գ

7. Կարմիր քաղցր աղացած պղպեղ – 1 ճ/գ

8. Չաման – 0.5-1 թ/գ

9. Շաքարավազ – 1 թ/գ

10. Աղ, սև պղպեղ

12. Աղացած չիլի

Պատրաստման եղանակը

1. Բանջարեղենը լվանալ, չորացնել:

2. Պղպեղը խորովել կամ եփել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

3. Ընկույզը բովել 5-7 րոպե:

4. Սոխը մանր կտրատել, տապակել, ավելացնել նաև սխտորը և շարունակել տապակել ևս 1 րոպե:

5. Խորոված պղպեղը մաքրել սերմերից:

6. Բլենդերի մեջ լցնել ընկույզը, սոխն ու սխտորը, խորոված պղպեղը, համեմունքները, աղը և ավելացնել մի փոքր կիտրոնի հյութ:

7. Լավ հարել, մինչև ստացվի միասեռ զանգված: Ծածկել թաղանթով և մի քանի ժամով դնել սառնարանը:

8. Մատուցել սառը վիճակում, ձիթայուղով, կանաչիով, կտրատված ընկույզով և, իհարկե, թարմ հացով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս