
Աղանձի բաղադրատոմս

Բաղադրիչներ`
• ձավար 2 բաժակ
• սիսեռ 1/2 բաժակ
• կանեփ 1 բաժակ
• ընկույզ 1/2 բաժակ
• աղ
Պատրաստման եղանակը՝
Լվանալ և սրբիչի վրա չորացնել ընդեղենը։
Յուրաքանչյուրը առանձին֊առանձին բովել տապակի մեջ, մարմանդ կրակով, հաճախ խառնելով։
Ընթացքում ավելացնել քիչ քանակությամբ աղ կամ 1 ճ.գ. աղաջուր։ Սառչելուց հետո խառնել իրար և ավելացնել ընկույզը։
Կարելի է ավելացնել մանրացված ու բոված նուշ, եգիպտացորեն, ինչպես նաև դդմի և արևածաղկի կեղևահան արած կուտ։