Բաժիններ՝

Ֆրանսիական ապուր՝ հավով և պանրով

Բաղադրիչներ

1. Հավի փափկամիս – 500 գ

2. Փափուկ պանիր – 200 գ

3. Կարտոֆիլ – 400 գ

4. Սոխ – 150 գ

5. Գազար – 150 գ

6. Կարագ՝ ըստ ցանկության

7. Աղ, սև պղպեղ

8. Կանաչի

9. Դափնու տերև – 3 հատ

10. Չորահաց

11. Հատիկ սև պղպեղ – 2 հատ

Պատրաստման եղանակը

1. 3 լիտրանոց կաթսայի մեջ դնել միսը և վրան ջուր լցնել: Հենց սկսի եռալ՝ ավելացնել 1 թ/գ աղ, 2 հատիկ պղպեղ, 2-3 հատ դափնու տերև: Եփել՝ եռալու պահից սկսած 20 րոպե, միսը հանել:

2. Կարտոֆիլը մաքրել և խորանարդաձև կտրատել: Գազարը քերել: Միսը կտրատել: Պանիրը խորանարդաձև կտրատել:

3. Եռացող արգանակին ավելացնել կարտոֆիլը և եփել 5-7 րոպե:

4. Այդ ընթացքում սոխը տապակել: Հալեցնել կարագը, սկզբում լցնել սոխը, հետո՝ գազարը: Մի փոքր աղ և պղպեղ ցանել: Պատրաստի սոխն ավելացնել ապուրին և եփել ևս 5-7 րոպե:

5. Այնուհետև ավելացնել միսը: Եփել 3-4 րոպե, ավելացնել պանիրը, լավ խառնել և անջատել կրակը:

6. Մատուցելուց առաջ զարդարել կանաչիով և չորահացով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս