Բաժիններ՝

Գազարով կեքս

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 1 բաժակ
2. Կարագ – 250 գ
3. Շաքարավազ – 1 բաժակ
4. Ձու – 5 հատ
5. Ընկույզ – 100 գ
6. Պնդուկ – 100 գ
7. Գազար – 250 գ
8. Դարչին
9. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
10. Աղ
11. Բուսայուղ

Պատրաստման եղանակը

1. Խմոր հունցել: Գազարը լվանալ, մաքրել և անցկացնել քերիչով: Ալյուրը մաղել, ավելացնել փխրեցուցիչը, աղը և խառնել: Կարագը փափկեցնել սենյակային ջերմաստիճանի և լավ հարել շաքարավազի հետ: Ընկույզը և պնդուկը մանրացնել:

Կարդացեք նաև

2. Դեղնուցներն առանձնացնել սպիտակուցներից: Դեղնուցները հերթականությամբ ավելացնել կարագին, հարել: Ձվակարագային զանգվածին ավելացնել ալյուրը, խառնել ներքևից վերև: Ավելացնել ընկուզեղենը, քերած գազարը, դարչինը և լավ խառնել: Սպիտակուցները լավ հարել, կրկին ներքևից վերև խառնելով՝ ավելացնել խմորին:

3. Ջեռոցը նախապես տաքացնել 180°: Թխել 50-55 րոպե:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս