Մրգային աղանդեր՝ նման Տիրամիսուին
Բաղադրիչներ
1. Սավոյարդի թխվածքաբլիթներ – 200 գ
2. Պահածոյացված արքայախնձոր – 400 գ
3. Յոգուրտ – 400 մլ
4. Ոչ հարած սերուցք – 400 մլ
5. Ժելատին – 2 թ/գ
6. Շաքարավազ
7. Կիտրոնի կեղև
8. Վանիլին – 2 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Ժելատինը թրջել 2 թ/գ ջրով, թողնել՝ ուռչի:
2. Սերուցքը հարել:
3. Ժելատինը տաքացնել, չեռացնել:
4. Յոգուրտը, շաքարավազը, վանիլինը, կիտրոնի կեղևը և ժելատինը խառնել: Ավելացնել անանասի կտորները և սերուցքը:
5. Սավոյարդիները թրջել անանասի հյութի մեջ, շարել կաղապարի մեջ, այնուհետև տարածել կրեմը և այսպես շարունակ:
6. Տորթը ծածկել սննդային թաղանթով և դնել սառնարանը 2 ժամ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը